Mercat_antic_Plaça_Blat copia

“El Valls de Pere Català i Pic” al Museu de Valls

Pere Català i Pic va establir-se a la seva ciutat natal, Valls,  després d’una època Barcelona, on va incorporar-se com a retratista. El seu objectiu era captar la mirada de treballadors, mossens i artistes. I així ho va fer. La seva càmera, però, també va capturar les ombres d’escenaris vallencs durant les diades castelleres o el mercat de la fruita i la verdura, entre d’altres.

Aquesta és l’essència visual  que podreu veure a l’exposició “El Valls de Pere Català i Pic”, que acull el Museu de la ciutat amb motiu del primer centenari de l’obertura de l’estudi que el fotògraf va posar a la ciutat. La mostra de fotografies transmet la visió del fotògraf vallenc envers la seva ciutat i la gent; les tradicions, les feines al camp i les proximitats de la ciutat també es veuen reflectides en unes fotografies autèntiques i amb  identitat pròpia.

Català_Pic_Museu_Valls

Català Pic va ser una figura clau en aquest moviment renovador de la fotografia gràcies als seus muntatges tècnics tant atrevits. També va treballar al servei de la propaganda republicana i realitzant fotografies publicitàries per diferents empreses d’alt nivell, com per Anís del Mono o les Xocolates Juncosa.

L’entrada a la mostra “El Valls de Pere Català i Pic”, oberta al Museu de Valls, és gratuïta.

Català_Pic_Museu_Valls

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>